ÜvegkorlátokAz üvegkorlátok egyedi méretben, az előírásoknak megfelelően, edzett, ragasztott biztonsági üvegből készülnek. A két üveglap között található fólia réteg biztosítja a maximális biztonságot. Az üvegtábla törés esetén nem tud szétesni, nem okoz balesetet, mivel az üvegek közé laminált fólia egyben tartja az üvegeket, így átesni sem lehet rajta.

Rögzítés szerint megkülönböztethetünk:

  • Oszlopos kialakítású
  • Pontmegfogásos
  • Vonal menti rögzítés, U - profilba sorolt korlátok

Üvegkorlát oszlopos kialakítással

Üvegkorlát oszlopos kialakítással


Üvegkorlát oszlopos kialakítással


Rozsdamentes acélból gyártott oszlopok, és korlátmegfogók fogják közre a méretre gyártott üvegtáblákat, a képen látható módon. Az „üvegbetétek” minden esetben ragasztott biztonsági üvegből készülnek, a maximális biztonság érdekében. A kialakítás során alkalmazott üveg, és fém tökéletes egyen súlyt alkot. Ez a klasszikus megoldás, nagyon közkedvelt megrendelőink körében, elegáns, könnyen tisztítható, örökéletű, nem rozsdásodik, egyszerűségéből adódóan nem megy tönkre, bárhol felépíthető, kérhető kapaszkodóval, vagy kapaszkodó nélkül is. Várjuk érdeklődését, szakembereink tanácsadással segítik ügyfeleinket a tervezésben, kivitelezésben.


Üvegkorlát pontmegfogásos rögzítéssel

Üvegkorlát pontmegfogásos rögzítéssel


Üvegkorlát pontmegfogásos rögzítéssel


A legnépszerűbb típus a korlátépítésben. Közkedveltsége a minimális szerelvény felhasználásnak köszönhető. Nincsenek oszlopok, amik megosztanák az összképet, a pontmegfogásos rögzítés alkalmazásával szinte „lebegnek az üvegtáblák” a födém síkja előtt. Nagyon modern hatás érhető el, a „láthatatlan rögzítés” alkalmazásával. Kivitelezése borzasztóan egyszerű, az üvegtáblán elhelyezett furatokon keresztül, oldalról, a födémbe csavarozva történik. A pontmegfogók szintén rozsdamentes anyagúak, nem rozsdásodnak. Az üvegtáblák minden esetben edzett-ragasztott biztonsági üvegből készülnek, a maximális biztonság érdekében. Cégünk nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, a megfelelően megtervezett, és méretezett szerkezetek gyártására. Célunk az, hogy munkánkkal megfeleljünk a legmagasabb minőségi elvárásoknak, kivívjuk ügyfeleink bizalmát, elégedettségét.


Üvegkorlátok vonalmenti rögzítéssel

Üvegkorlátok vonalmenti rögzítéssel


Üvegkorlátok vonalmenti rögzítéssel, U - profilba sorolt korlátok


Hasonlóan a pontmegfogásos korlátokhoz, itt sincs szükség, a függőleges tartó oszlopokra. Az üvegtáblák alsó élük mentén kerülnek rögzítésre, ezt nevezzük vonal menti rögzítésnek. Fontos, hogy a rögzítés csavarozás nélkül, furatmentesen történik, ezzel lehetőség nyílik, a megfelelő vastagságú, hagyományos ragasztott biztonsági üvegek használatára. Ezek össz. vastagsága általában 12, 16 és 20mm szokott lenni. Nem szükséges az üvegtáblákat külön hőkezelésnek alávetni, így viszonylag nagy összeg takarítható meg a kivitelezés során. Az üvegtábla törés esetén nem tud szétesni, nem okoz balesetet, mivel az üvegek közé laminált fólia egyben tartja mind a két réteget, így átesni sem lehet rajta. A rögzítő szerkezet lehet gyári alumínium profil, eloxált felülettel, vagy egyedileg készített rozsdamentes anyagú, szálcsiszolt felületű. Kialakítását, és működési elvét a képen láthatják…