Az üveg
megmunkálása


Edzett üveg

Edzett üveg

Termikusan kezelt biztonsági üveg, vagyis edzett üveg (ESG). Nagyon gyakori eljárás, és bizonyos termékeknél elengedhetetlen feltétel. Zuhanykabinok, üvegkorlátok, járművek üvegei, bútorajtók készülnek ezzel az eljárással. Lényege az, hogy hőkezelés során az üveg szilárdsági jellemzői megváltoznak. Sokkal rugalmasabbá, ellenállóbbá válik, jobban ellen áll a külső behatásoknak, törés esetén sok apró darabra ugrik szét, ezáltal nem keletkeznek nagyobb szúró darabok, amik igazán veszélyesek lehetnek ránk nézve.
Fazettázás

Fazettázás

Az eljárást már a Barokk mesterek is ismerték, és művelték művészi szinten. Egészen máig nem ment ki a divatból a fazettázott tükör, és a fazettázott bútorüveg. Manapság modern CNC gépek végzik a mesterek helyett, ezt az összetett csiszolási eljárást. A szögben álló, tökéletesen összehangolt csiszológyémántok és polírkorongok feladata a különböző szélességű csiszolat elkészítése.
Üveghajlítás

Üveghajlítás - domborítás

A hajlító kemencében 600-700 C-on az üveg szilárdságát elveszíti, és képes a sablon formájára ráhajolni, vagy egy formába belesimulni. Ezt a tulajdonságát hasznosítva készítünk hajlított üvegpultokat, domborított hőszigetelt üvegeket, bútorüvegeket…
Homokfújás

Homokfújás

Bármilyen mintával elkészíthető, tetszés szerint. A homokfúlást megelőző dekor munka éppen olyan fontos, mint maga az eljárás.
Laminált üveg

Laminált üveg

Ragasztott biztonsági üvegek laminálással készülnek (VSG). Edzett vagy normál síküvegeket hőre lágyuló fóliával, vákuum alatt teljes felületükön összeragasztjuk. Készülhet normál vagy, színes fóliával, dekor laminálással. Az üvegkorlátok, üvegfalak, járható üvegfödémek, golyóálló üvegek mind ezzel a technológiával készülnek.
UV-Ragasztás

UV-Ragasztás

Speciális ragasztási technológia, speciális eszközökkel. Uv fényre kötő, nagy szilárdságú ragasztó, mely az illesztéseknél szinte láthatatlan. Vitrinépítésnél, üvegbútor gyártásnál használatos leginkább.
Üvegvágás

Üvegvágás

Üvegvágás – Automata CNC szabászasztalunk, nagy gyorsasággal, milliméter pontosan,minimális anyagveszteséggel dolgozik. A folyamatos , és méretpontos gyártás elengedhetetlen feltétele az automatizált üvegvágás.
Üvegcsiszolás

Üvegcsiszolás

Üvegcsiszolás – Alap piaci követelmény az üvegezésben, bútorgyártásban, belsőépítészetben.Termékeink 80%-át csiszolt, megmunkált üvegek adják, ezért a jó minőségű csiszolásra nagy hangsúlyt fektetünk. I, más néven trapézcsiszolást alkalmazunk. Csiszolni szinte bármilyen üveget tudunk, sokszög, kör, ellipszis, szabálytalan alakú formák és alakos üvegek
Üvegfúrás

Üvegfúrás

Üvegfúrás – Napjainkban szintén alap követelménnyé vált az üvegek fúrása. Az üvegtáblák,bútorüvegek rögzítése megoldhatatlan lenne, a precíz, méret pontos furatok nélkül. Szinte minden üvegipari szerelvény (pánt, zár, pontmegfogó, korlát megfogó, fogantyú stb…) valamilyen furatot, vagy kivágást igényel.